Privacy Statement


Wie zijn we

Wij zijn Kliniek3 Webshop!
Julianaplein 15, 6049 BS Herten
https://shop.kliniek3.nl

Welke persoonsgegevens we verzamelen en waarom

Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

We verzamelen de volgende gegevens wanneer je onze site bezoekt:

  • Locatie
  • IP-adres
  • webbrowser en apparaat type
  • gegevens over jouw activiteiten op onze website

We gebruiken deze gegevens voor de volgende doeleinden:

  • Om belastingtoeslagen en verzendkosten te berekenen
  • Om producten aan je te tonen die je recentelijk hebt bekeken

We verzamelen de volgende gegevens wanneer je producten / diensten bij ons aanschaft:

  • naam
  • factuuradres
  • verzendadres
  • e-mailadres
  • telefoonnummer
  • creditcard-/betalingsgegevens
  • accountgegevens, zoals een gebruikersnaam en wachtwoord

We gebruiken deze gegevens voor de volgende doeleinden:

  • Om je informatie toe te sturen over je account en bestelling
  • Om te reageren op je aanvragen, waaronder restituties en klachten
  • Om betalingen te verwerken en fraude te voorkomen
  • Om je account voor onze winkel in te stellen
  • Om te voldoen aan wettelijke verplichtingen, zoals het berekenen van belasting
  • Om ons winkelaanbod te verbeteren
  • Om marketingberichten naar je te sturen, als je hiervoor kiest

Als je een account aanmaakt, worden je naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer gebruikt om de afrekengegevens automatisch in te vullen bij toekomstige bestellingen.

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via shopping@kliniek3.nl dan verwijderen wij deze informatie.

Reacties

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens zoals getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de webbrowser om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service indien je dit gebruikt. De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de website kunnen de afbeeldingen van de website downloaden en de locatiegegevens inzien.

Contactformulieren

Als bezoekers een contactformulier gebruiken op de site, verzamelen we de gegevens zoals getoond in het contactformulier, het IP-adres van de bezoeker en de webbrowser om te helpen spam te detecteren.

Cookies

Ingesloten inhoud van andere websites

Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud bevatten (bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, berichten, etc.). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere website heeft bezocht.

Deze websites kunnen gegevens over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

Analytics

Deze website maakt gebruik van Matomo Analytics, een open source webanalyse-service die wordt aangeboden door Supanova. Matomo Analytics maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die door sites naar computers of apparaten worden overgebracht).

We verzamelen de volgende gebruiksgegevens wanneer je onze site bezoekt:

  • de website van waaruit je ons hebt bezocht
  • de delen van onze site die je bezoekt
  • de datum en duur van je bezoek
  • je geanonimiseerde IP-adres
  • informatie van het apparaat (apparaattype, besturingssysteem, schermresolutie, taal, land waarin je je bevindt en webbrowser) die je tijdens je bezoek hebt gebruikt, en meer.

We verwerken gebruiksgegevens in Matomo Analytics voor statistische doeleinden, om onze site te verbeteren en om misbruik te herkennen en te stoppen.

Supanova mag deze informatie aan derden verschaffen indien Supanova hiertoe wettelijk wordt verplicht.

Deze website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door het cookie gegenereerde informatie over jouw gebruik van de website (met inbegrip van jouw IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe je de website gebruikt, rapporten over de website-activiteit op te stellen voor website-exploitanten en andere diensten aan te bieden met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik.

Google mag deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Google zal jouw IP-adres niet combineren met andere gegevens waarover Google beschikt. Je kunt het gebruik van cookies weigeren door in jouw browser de daarvoor geëigende instellingen te kiezen. Wij wijzen je er echter op dat je in dat geval wellicht niet alle mogelijkheden van deze website kunt benutten.

Door gebruik te maken van deze website geef je toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals hiervoor omschreven.

Met wie we je gegevens delen

We delen informatie met derden die ons helpen onze web- en winkelservices aan te bieden, zoals:

Betalingsproviders:

  • Mollie
  • Rabobank

Bezorgservices:

  • KeenDelivery
  • PostNL
  • DPD

Statistieken:

  • Supanova

Webservices:

  • Supanova

Administratie:

Scheers Accountants

Wie heeft toegang tot je gegevens

Leden van ons team hebben toegang tot de informatie die je bij ons hebt opgegeven. Zowel Beheerders als Winkelmanagers hebben bijvoorbeeld toegang tot:

  • Bestellingsinformatie, zoals de aangeschafte producten, de datum van aanschaf en het bezorgadres.
  • Klantinformatie, zoals jouw naam, e-mailadres, verzend- en betaalinformatie.

Onze teamleden hebben toegang tot deze informatie om bestellingen te voltooien, te behandelen, terugbetalingen te doen en om jou te ondersteunen.

Hoe lang we je gegevens bewaren

Over het algemeen slaan we gegevens op zolang we deze nodig hebben voor het doel waarvoor we deze verzamelen en gebruiken. Bestelinformatie bewaren we 2 jaar, na deze periode wordt de bestelinformatie volledig geanonimiseerd. Tot deze informatie behoort je naam, e-mailadres, en factuur- en verzendadres.

Factuurinformatie wordt 7 jaar bewaard voor belasting- en boekhoudingsdoeleinden. Tot deze informatie behoort je naam, e-mailadres en factuuradres.

Voor gebruikers die geregistreerd zijn op onze website (indien van toepassing), bewaren we ook persoonlijke informatie in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie bekijken, wijzigen of verwijderen op ieder moment (de gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden). Website beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en wijzigen.

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Welke rechten heb je over je gegevens

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar shopping@kliniek3.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek. Wij willen je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link:
https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe we je gegevens beveiligen

Hoewel geen enkele online service 100% veilig is, werken we heel hard om misbruik van, en ongeautoriseerde toegang tot je gegevens te voorkomen. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot je gegevens, dat de toegang tot je gegevens afgeschermd is en dat onze beveiligingsmaatregelen regelmatig gecontroleerd worden. Daarnaast maken wij maken gebruik van SSL-certificaten voor een veilige overdracht van je gegevens en je communicatie met ons.

Hoe kun je ons bereiken

Mocht je na het lezen van onze Privacy Statement nog vragen of opmerkingen hebben, neem dan contact met ons op via shopping@kliniek3.nl